0

Moldova concureaza cu Transilvania cand vine vorba de folclor bogat, frumusete naturala si istorie nemaipomenita. In ultimii 500 de ani, istoria, cultura si viata religioasa a transformat Iasi-ul, in capitala culturala a Moldovei. Iasi-ul are un numar impresionant de biserici Ortodoxe, aproape 100, majoritatea dintre ele localizate in nucleul orasului. Una dintre cele mai faimoase monumente din oras este Biserica celor 3 Ierarhi, costruita in 1639.

Amplasata in dealurile din Nordul Moldovei, este regiunea Bucovina, casa celor mai mari comori de arta din lume, locul Patrimoniului Mondial UNESCO al Manastirilor Pictate din Bucovina. Construite in secolul 15 si 16 si caracterizand fresce exterioare colorate infatisand scene religioase dramatice, aceste case bogat decorate a cultului sunt unice in lume.

Una dintre cele mai faimoase dintre acestea, de multe ori numita “Capela Sixtina a Orientului” este manastirea Voronet, realizata in 1438 de Stefan Cel Mare. Alte manastiri pictate ce nu trebuie ratate, includ Sucevita, Humor, insa in apropiere mai putem gasi manastirile din Arbore, Moldovita, Putna si Dragomirna.

Orasul Suceava, ar putea fi cel mai bun punct de pornire pentru o calatorie la manastiri. O data fiind capitala Moldovei, are propriile atractii ce merita luate in considerare, cum ar fi ramasitele Fortaretei Suceava construita in 1388. Astazi, vizitatorii pot sa faca un tur printre ramasitele fortificatiei impresionante si sa admire privelistea orasului. Alte privelisti minunate din Suceava includ Biserica Sfantu Gheorghe, Biserica Mirauti si Manaastirea Zamca, iar pe langa acestea mai exista muzeuri dedicate cioplitorilor de lemn, etnografiei, istoriei si arta folclorului.

De aceea, dupa cum putem observa, Moldova, mai exact partea Bucovinei, este una dintre cele mai frumoase locatii in care va puteti petrece vacanta.

Lasa un comentariu